Екс-глава Nissan повторно заарештований за новим обвинуваченням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава Nissan повторно заарештований за новим обвинуваченням

Кримінал
222
Японська прокуратура видала ордер на повторний арешт екс-голови ради директорів Nissan Карлоса Гона.
Як повідомляє телекомпанія NHK, підставою для цього стали нові звинувачення в порушенні довіри. Обвинувачі вважають, що Гон, очолюючи концерн, міг списати на нього свої особисті втрати від фінансових операцій на $16,5 млн.
Напередодні окружний суд Токіо відхилив запит прокуратури про продовження терміну арешту Гона і колишнього члена ради директорів компанії Грега Келлі.
Це давало підстави вважати, що Гон може бути звільнений під заставу ще до Різдва. Однак в результаті нових звинувачень більш ймовірним є продовження терміну його арешту ще на 10 днів.
Нагадаємо, Гон і Келлі, який проходить з ним у одній справі, були затримані 19 листопада в Токіо. Екс-гендиректора Nissan звинувачують у заниженні розміру своєї винагороди на $44 млн протягом п’яти років (з 2010 по 2015 р.) в звітності для Токійської фондової біржі.
Передбачається, що Келлі міг надавати йому в цьому підтримку. Також Гона підозрюють у використанні коштів компанії в особистих цілях. Своєї провини колишній топ-менеджер не визнає.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас