Президент Угорщини підписав закон, що дозволяє 400 годин понаднормової роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Угорщини підписав закон, що дозволяє 400 годин понаднормової роботи

Світ
554
Президент Угорщини Янош Адер, незважаючи на протести в країні, підписав реформу трудового законодавства, яка передбачає збільшення максимально дозволеної кількості понаднормових годин роботи з 250 до 400 годин на рік.
Про це повідомляє “Німецька хвиля”.
“Я вивчив поправки в трудове законодавство, його пункти не суперечать конституції”, – заявив Адер.
За словами угорського президента, пункти нової реформи аналогічні до трудового законодавства інших країн ЄС.
“Реформа не зачіпає законні права працівників. З цієї причини я і підписав законопроект, незважаючи на побоювання”, – зазначив Адер.
Згідно із законом, роботодавці гарантовано можуть призначати понаднормові 250 годин на рік кожному працівнику. Водночас можливе подальше збільшення понаднормової роботи за згодою працівника. Уряд стверджує, що зміни принесуть користь тим, хто хоче заробити більше грошей, працюючи більше годин. Але профспілки вважають, що роботодавці можуть використовувати низькі зарплати та інші методи тиску на працівників, змушуючи їх погоджуватися більше працювати.
Нагадаємо, протести в Угорщині спалахнули 12 грудня після ухвалення закону, який підвищує кількість допустимих понаднормових годин роботи з 250 до 400 на рік. Профспілки називають його “законом про рабство”. Невдоволення спрямоване також загалом проти політики правоконсервативного уряду Угорщини. Всього за минулий тиждень під час антиурядових акцій в столиці Угорщини було затримано понад 50 осіб.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас