Канада представила пакет заходів з підтримки нафтових компаній обсягом $1,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада представила пакет заходів з підтримки нафтових компаній обсягом $1,2 млрд

Енергетика
206
Уряд Канади представив пакет заходів обсягом 1,6 млрд канадських доларів ($1,2 млрд) для підтримки енергетичного сектору країни, що має серйозні проблеми через нестачу трубопровідної інфраструктури на заході країни.
Нафта, що видобувається в Канаді, торгується з рекордним дисконтом до глобальних бенчмарків через нестачу трубопровідних потужностей для доставки сировини, що видобувається в провінції Альберта, на нафтопереробні підприємства, а також на експортні ринки.
Основна частина коштів з оголошеного владою пакету заходів буде надана нафтокомпаніям у формі кредитів від державних кредитних агентств. Уряд розраховує, що компанії використовують кредити для купівлі нового обладнання або для вирішення фінансових проблем, або для пошуку нових ринків.
Канада посідає четверте місце в світі за обсягом виробництва нафти, проте нафта, що видобувається в країні, продається зі значним дисконтом до ринку. У жовтні дисконт ціни марки Western Canadian Select щодо WTI досяг рекордних $50 за барель, пише Dow Jones.
На початку грудня влада провінції Альберта, найбільшого нафтовидобувного регіону країни, ухвалила безпрецедентне рішення про скорочення видобутку. На цьому тлі ціна нафти Western Canadian Select, що торгувалася трохи вище ніж $20 за барель, підскочила до $32 за барель.
Банк Канади і приватні економісти б’ють тривогу, погіршуючи прогнози для економіки країни, враховуючи, що доходи бюджету від нафтового сектору скорочуються. Несприятлива ситуація в секторі загрожує зростанням соціальної напруженості: минулого понеділка близько 2 тис. осіб у Калгарі провели акцію на підтримку нафтового сектору, вимагаючи від влади активніше допомагати йому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас