На Facebook подали до суду - штраф може досягти 1,7 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Facebook подали до суду - штраф може досягти 1,7 млрд доларів

Фондовий ринок
491
Генеральний прокурор Вашингтона вчора повідомив, що столиця США подала в суд на компанію Facebook за те, що вона вводить користувачів в оману щодо того, як вона захищає їхні особисті дані.
Кажучи більш конкретно, позов став наслідком скандалу з Cambridge Analytica.
Нагадаємо, на початку цього року найбільша у світі соціальна мережа визнала, що стороннє ПЗ для вікторини зібрало інформацію про профілі 87 млн користувачів по всьому світу, після чого ці дані були продані британській політичної консалтингової компанії Cambridge Analytica.
За словами прокурора, в Facebook знали про інцидент протягом двох років, перш ніж оприлюднили інформацію про нього. Запевняючи користувачів, що перевіряє сторонні додатки, мережа вводила користувачів в оману.
На Facebook може бути накладено цивільний штраф у розмірі 5000 доларів США за кожен випадок порушення місцевого закону про захист прав споживачів. Загальна сума може наблизитися до 1,7 млрд доларів США, оскільки в позові стверджується, що згадане програмне забезпечення містило дані про 340 000 жителів округу. Прокурор зазначив, що компанія намагалася залагодити справу до подання позову, але судовий процес, на його думку, необхідний для “прискорення змін” в компанії.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас