Україна має намір запустити роботу ВАКС і завершити аудит НАБУ до липня 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір запустити роботу ВАКС і завершити аудит НАБУ до липня 2019 року

Казна та Політика
116
Україна взяла на себе зобов’язання забезпечити прозорий процес відбору кандидатів у судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС) і запустити його роботу до кінця червня 2019 року, а також провести аудит Національного антикорупційного бюро України до липня, сказано в меморандумі з Міжнародним валютним фондом (МВФ), що є в розпорядженні агентства “Інтерфакс-Україна”.
“Дуже важливо, щоб нові антикорупційні інститути – Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Вищий антикорупційний суд (ВАКС) – зберегли свою незалежність і добропорядність, щоб забезпечити ефективні і надійні розслідування, звинувачення і судовий розгляд справ про корупцію на високому рівні”, – сказано в меморандумі про економічну і фінансову політику.
Українська влада зобов’язалася докласти “всіх зусиль, щоб забезпечити незалежність і добропорядність цих установ і усунути недоліки в системах декларації активів”.
Зокрема, українська сторона зобов’язалася запустити в дію Вищий антикорупційний суд (ВАКС) і забезпечити прозорий процес відбору кандидатів у судді ВАКС.
До кінця квітня 2019 після номінації кандидатів Вищою радою правосуддя, щонайменше 35 антикорупційних суддів будуть призначені в ВАКС згідно з законом №2018/2447 і відповідно до правил і порядку, що гарантують об’єктивність і прозорість процесу (що є структурним маяком).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас