Польща підписала ще один контракт на поставки газу з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща підписала ще один контракт на поставки газу з США

Енергетика
1025
Польська державна нафтогазова компанія PGNiG підписала 20-річний контракт з американською компанією Port Arthur LNG – дочірньою компанією Sempra Energy, – на поставки з 2023 року скрапленого газу з США.
Про це повідомляє PGNiG.
“На підставі підписаної угоди, PGNiG купуватиме щорічно 2 млн тонн газу LNG (близько 2,7 млрд кубометрів газу після регазифікації)”, – інформує польська компанія.
Як зазначається, закупівля здійснюватиметься за формулою FOB (Free On Board), за якою покупець відповідає за транспортування скрапленого газу.
Компанія Port Arthur LNG буде займатися тільки транспортуванням природного газу до експортного терміналу, його скрапленням та завантаженням. Це дасть можливість PGNiG або поставити газ у Польщу, або продати його на глобальному ринку LNG.
Як зазначив заступник голови правління PGNiG Мацей Возняк, це вже третій довгостроковий контракт, підписаний за останні місяці з американськими партнерами. Він підкреслив, що з 2023 року польська компанія матиме в своєму розпорядженні загалом 7,45 млн т скрапленого газу, що після регазифікації складе понад 10 млрд кубометрів природного газу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас