ЄС посилює нагляд за банками для протидії відмиванню коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС посилює нагляд за банками для протидії відмиванню коштів

Кримінал
256
Європейський Союз активізує боротьбу проти незаконних готівкових коштів шляхом посилення моніторингу загрози відмивання коштів та фінансування тероризму на рівні ЄС.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради ЄС.
Посли ЄС узгодили позицію Ради щодо пропозиції про посилення ролі Європейської банківської організації (ЕВА) щодо ризиків фінансового сектора, пов’язаних з відмиванням грошей.
“Нещодавні випадки, пов’язані з відмиванням грошей в деяких банках ЄС, викликали занепокоєння з приводу того, що правила боротьби з відмиванням грошей не завжди контролюються і ефективно застосовуються в усіх країнах ЄС, створюючи ризики для цілісності та репутації європейського фінансового сектора, а також для фінансової стабільності цих банків”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з узгодженим текстом, ЕВА отримає такі завдання:
- збір інформації національних компетентних органів щодо слабких сторін, виявлених у контексті їхніх дій щодо запобігання або боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму;
- підвищення якості нагляду шляхом розробки загальних стандартів і координації діяльності національних наглядових органів;
- полегшення співпраці з країнами, які не є членами ЄС, у разі транскордонного співробітництва.
Як крайній захід, в разі бездіяльності національної влади, ЕВА зможе розглядати рішення безпосередньо щодо окремих банків.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас