Єврокомісія прийняла звіт про безвіз із вимогою посилити боротьбу з корупцією в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія прийняла звіт про безвіз із вимогою посилити боротьбу з корупцією в Україні

Казна та Політика
1356
Європейська комісія на сьогоднішньому засіданні прийняла звіт про безвізовий режим з Україною з вимогою посилити боротьбу з корупцією і вжити заходів для зниження нерегулярної міграції.
Про це повідомляє DW.
Зокрема, єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос назвав безвіз досягненням, за яким стоять відповідальність і обов’язки.
За його словами, загалом Україна виконує свої обов’язки, але повинна вжити заходів для боротьби з корупцією, а також реалізувати рекомендації звіту минулого року. Йдеться про збереження незалежності антикорупційних органів, перевірку декларацій і запуск Вищого антикорупційного суду.
У звіті зазначено, що нерегулярна міграція з України залишається високою, в зв’язку з чим від влади очікують вжиття необхідних заходів. Також Брюссель відзначає наявність організованої злочинності за участю українських громадян.
Зазначимо, згідно з новим механізмом призупинення візової лібералізації, Єврокомісія раз на рік готує звіт про стан виконання вимог в Україні, Грузії, Молдові, Македонії, Боснії і Герцеговині, Чорногорії і Сербії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас