В Естонії затримали десять осіб у справі про "відмивання" грошей в Danske Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії затримали десять осіб у справі про "відмивання" грошей в Danske Bank

Фондовий ринок
392
Кількість затриманих в Естонії колишніх співробітників банку Danske, підозрюваних у причетності до великомасштабного відмивання закордонних коштів, зросла до десяти.
Як повідомила в середу прес-служба державної прокуратури Естонії, у правоохоронних органів є підстави підозрювати, що затримані навмисне дозволяли клієнтам банку здійснювати операції, пов’язані з відмиванням грошей”.
За інформацією наглядового відомства, поліція затримала десятьох колишніх співробітників банку Danske за два дні – вівторок і середу.
Раніше були виявлені масштабні випадки відмивання грошей через естонське відділення датського банку Danske Bank. Зокрема, через це відділення в 2007-2015 роках пройшли 201 млрд євро, походження яких викликає запитання. Кількість здійснених угод залишається невідомою. Наразі з 15 тис. закритих на сьогодні банківських рахунків під підозрою перебуває не менше ніж 6,2 тис.. “Сірі” операції пов’язані з бізнесом клієнтів-нерезидентів, які припинили на сьогодні діяльність.
Як розповів ЗМІ керівник адвокатського бюро, що проводило розслідування, Оле Спірманн, “серед клієнтів з числа нерезидентів громадяни Великобританії, Фінляндії, Росії, Данії, а також представники ще 85 держав”. Серед 15 тис. нерезидентів – 23% – громадяни РФ, 12% – Латвії, 9% Кіпру, 4% – Великобританії. “Рішення про те, хто з них насправді відмивав гроші, повинна ухвалити фінансова інспекція Естонії”, – сказав О. Спірманн.
Під підозру потрапили 42 працівника естонського відділення банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас