Ембарго на російські товари: експерт розповів про вплив заборони на економіку РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ембарго на російські товари: експерт розповів про вплив заборони на економіку РФ

Казна та Політика
810
Заборона на імпорт низки російських товарів в Україну незначно позначається на російській економіці. Про це “Сегодня” розповів економічний експерт Борис Кушнірук.
За його, словами це ембарго варто розцінювати як відповідь на російські санкції і заборону на ввезення певних українських товарів у Росію.
“Що стосується аграрної продукції, ми її більше туди експортували, ніж вони сюди імпортують. Там були незначні обсяги… Ця заборона має незначний вплив на ситуацію в російській економіці. Перелік не носить принципового характеру для російської економіки. Ще до всіх цих подій частка України в російському експорті становила 2-3%. Якщо щось і втрачають, то ці втрати незначні. Ця заборона певною мірою просто санкції. З огляду на те, що Росія заборонила ввезення нашої аграрної продукції, ми відповіли їй тим же”, – вважає Кушнірук.
Як вважає експерт, ембарго особливо не впливає і на ситуацію в Україні.
“Ми більше втратили на експорті, наприклад, на машинобудівної продукції”, – додає він.
Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України продовжив заборону на ввезення в Україну затвердженого переліку російських товарів.
Спочатку заборону на російські товари було введено з 10 січня 2016 року постановою уряду № 1147 від 30 грудня 2015 року “Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії”. Тепер уряд продовжив заборону на ввезення на територію України товарів з РФ до 31 грудня 2019 року. Відповідне рішення втратить чинність 1 січня 2020 року.
До переліку російських товарів, які потрапили під українське ембарго, входять м’ясо, риба, крупи, зерна, хлібобулочні вироби, горілка, пиво, сигарети, кондитерські вироби, корми, ряд хімікатів і залізничного обладнання.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас