"Руку допомоги" від держави на 20 млн грн отримують 350 підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Руку допомоги" від держави на 20 млн грн отримують 350 підприємців

Казна та Політика
669
Міністерство соціальної політики розробило законопроект, який би закріпив механізм фінансової підтримки для відкриття власної справи членам малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), що діяв в 2017-2018 роках в рамках пілотного проекту “Рука допомоги”.
Як повідомляється в звіті про роботу проекту, виділені в держбюджеті трохи більше ніж 20 млн грн були або найближчим часом будуть спрямовані майже 350 підприємцям в трьох пілотних областях: Львівській, Полтавській і Харківській – і в окремих територіальних громадах Донецької, Житомирської та Чернігівської областей.
При цьому, зокрема, станом на 1 грудня цього року 243 учасника проекту “Рука допомоги” захистили свої бізнес-плани, а 213 з них отримали фінансову допомогу та розпочали підприємницьку діяльність. Сумарно їх фінансування становить 13,5 млн грн.
З травня 2018 року проект “Рука допомоги” почав надавати фінансову допомогу вже діючим невеликим підприємцям на розвиток бізнесу за умови створення нових робочих місць та працевлаштування на них учасників пілотного проекту та ветеранів АТО. За півроку 97 чинних підприємців скористалися такою можливістю, а 74 з них вже отримали кошти на необхідне обладнання і матеріали. На цю частину проекту спрямовано 6,7 млн грн.
Як уточнили в проекті, найчастіше його учасники обирають бізнес в сфері надання послуг населенню: будівельники, ремонтники, ріелтори, власники салонів краси, ветеринарних кабінетів і інші представники галузі захистили 96 бізнес-планів і відкрили власний бізнес.
На другому місці – сільське господарство: 49 нових фермерів вже отримали фіндопомогу. Ще 47 проектів у сфері виробництва, найчастіше – продуктів харчування, одягу, декору і меблів, а 34 підприємця займаються торгівлею, в тому числі онлайн.
У проекті пояснили, що його відмінністю є те, що учасники не отримують на руки “живих” коштів: за затвердженим бізнес-планом їм купується необхідне обладнання та матеріали. Крім того, фіндопомога надається без відсотків і заборгованість, що підлягає поверненню, зменшується на суму сплачених податків.

Довідка finance.ua:

  • У держбюджеті на 2019 рік коштів на проект не передбачено, проте в Мінсоцполітики обіцяють вирішити це питання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас