Google відмовився від розробки спеціального пошуковика для Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відмовився від розробки спеціального пошуковика для Китаю

Технології&Авто
262
Керівництво компанії Google було змушене відмовитися від розробки спеціального пошуковика для Китаю, який би відповідав суворим вимогам цензури в цій країні.
Про це повідомили відразу кілька засобів масової інформаці, передає kommersant.
Раніше повідомлялося, що спеціальний пошуковик Dragonfly повинен буде видаляти контент, який китайське керівництво розцінить як небажаний. Крім того, історія пошуку в мережі буде прив’язуватися до номерів телефонів користувачів.
Сама компанія офіційно не підтверджувала розробку такого пошуковика для Китаю.
Минулого тижня в ході слухань у конгресі США гендиректор Google Сундар Пічай заявив, що інформація про китайський пошуковик від Google з вбудованою цензурою є не більше ніж чутками.
Проте в кінці листопада близько 500 співробітників Google підписали лист керівництву, в якому висловили протест проти розробки такого пошуковика.
Тепер же, за даними ресурсу The Intercept, ці протести, а також протиріччя, що виникли в компанії після публікації повідомлень про розробку такого пошуковика, і стали причиною закриття проекту.
Повідомляється, що інженери Google, які раніше працювали над цим проектом, тепер переорієнтовані на інші операції компанії, в тому числі пов’язані з Індією, Індонезією, Росією і Бразилією.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас