Нові долари в Україні: як не купити фальшивки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові долари в Україні: як не купити фальшивки

Особисті фінанси
9515
Українцям в руки дуже часто потрапляють фальшиві долари. З числа всіх вилучених купюр в країні вони займають перші позиції. Найулюбленіша купюра фальшивомонетників – номіналом в 100 доларів. Нещодавно в обігу з’явилася оновлена банкнота. Сайт “Сегодня” дізнався, як відрізнити фейкові долари від справжніх і чи є відмінності в захисті у доларів нового і старого зразка.
Як розповів голова правління банку ПУМБ Сергій Черненко, на справжніх 100-доларових банкнотах старого зразка цифри, що позначають номінал, змінюють відтінок з зеленого на темно-фіолетовий. На банкнотах нового зразка – з мідного на зелений, а на підробці відбувається неточна зміна кольору.
Фальшиві долари можна розпізнати навіть на дотик. Справа в тому, що справжня валюта виготовляється з паперу з додаванням бавовни і льону. Тому банкноти злегка шорсткі.
“У нових стодоларових купюрах додали синю захисну стрічку з цифрами сто і зображенням дзвіночків. При нахилі банкноти цифри і дзвіночки починають ніби рухатися, замінюючи один одного”, – говорить Сергій Черненко.
Також варто пам’ятати, що купюра в 100 доларів має захисну стрічку зліва.
Справжні гроші захищені водяними знаками, написами і цифрами, які наносяться мікротекстом, та іншими захисними елементами. Однак фальшивомонетники можуть обдурити майже будь-якого покупця. Підробляють навіть водяні знаки. Без спеціального обладнання та професійних знань можна легко стати жертвою шахраїв.
Щоб захиститися, валюту варто купувати у відділеннях легальних банків. Тільки у них є спеціальне обладнання, яке дозволяє виявити навіть найякіснішу підробку.
Крім того, до банку можна принести вже ту валюту, яка у вас є, для проведення перевірки на справжність.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас