Який відсоток киян підтримує вступ України в ЄС (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який відсоток киян підтримує вступ України в ЄС (опитування)

Казна та Політика
1140
Майже дві третини жителів Києва (63%) підтримують вступ України в Європейський Союз, 5% виступають за вступ держави до Митного союзу.
Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», представлені сьогодні на прес-конференції керівником групи “Рейтинг” Олексієм Антиповичем та заступником директора Любомиром Мисівим.
Згідно з даними дослідження, За останній рік майже не змінилася кількість жителів Києва, які підтримують вступ України до Європейського Союзу (63%) і НАТО (56%).
Ще 18% виступають проти вступу країни в ЄС, а 23% – проти вступу в Організацію Північноатлантичного договору.
“Майже дві третини підтримали вступ до Європейського Союзу, майже кожен п’ятий – ні, але 18%, які проти вступу до ЄС, не за Росію”, – повідомив Антипович.
У зв’язку з цим він зазначив, що лише 5% киян обирають зовнішньополітичну орієнтацію країни на Росію.
Разом з тим, як показало опитування, серед різних напрямів зовнішньоекономічної інтеграції надалі лідирує проєвропейський вектор. При цьому на тлі зменшення кількості тих, хто з можливих векторів інтеграції вибирає ЄС (з 59% до 56%), зростає кількість прихильників рівновіддаленості України від Росії і Заходу (з 23% до 25%).
Лише 5% підтримують вступ до Митного союзу (Євразійський економічний союз Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану та Вірменії).
Опитування серед жителів Києва Соціологічна група “Рейтинг” проводила з 16 листопада до 2 грудня.
Усього в дослідженні, проведеному методом особистого інтерв’ю, взяли участь 1,6 тис. респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової та гендерної структури міста. Похибка становить не більше ніж 2,4%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас