Кабмін України має намір продовжити на рік відповідні обмеження в торгівлі з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін України має намір продовжити на рік відповідні обмеження в торгівлі з РФ

Казна та Політика
117
Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок має намір продовжити до 31 грудня 2019 року включно дію ембарго на імпорт низки товарів з Росії і ввізного мита стосовно інших російських товарів, введені на початку 2016 року у відповідь на відповідні торгові заборони та обмеження РФ щодо України.
“У зв’язку з продовженням РФ застосування торговельних обмежень щодо України пропонується продовжити дію постанов Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 №1146 і №1147 до 31 грудня 2019 року”, – йдеться в пояснювальних записках до проектів постанов, наявних у розпорядженні агентства “Інтерфакс-Україна”.
Крім цього, пропонується посилити формулювання умови скасування відповідного ембарго, замінивши “після скасування заборони на ввезення на митну територію РФ товарів сільськогосподарського призначення…” на “після припинення застосування РФ дискримінаційних та/або недружніх дій щодо України”.
Як повідомлялося, згідно з рішенням уряду України від 30 грудня 2015 року, з 2 січня 2016 року в рамках заходів до всіх товарів походженням з Росії застосовуються ставки ввізного мита, встановлені Митним тарифом України. При цьому преференційний режим щодо РФ (вільна торгівля) скасовується у зв’язку з порушенням Російською Федерацією договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року.
Російське продовольче ембарго діє для українських товарів з 1 січня 2016 року. У відповідь уряд України затвердив торгові контрзаходи і заборонив поставки російських продуктів харчування, а також низки інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас