Embraer і Boeing узгодили остаточні умови стратегічного партнерства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Embraer і Boeing узгодили остаточні умови стратегічного партнерства

Фондовий ринок
178
Бразильський авіабудівний концерн Embraer SA оголосив про остаточне узгодження умов стратегічного партнерства з американською Boeing Co.
Як йдеться в повідомленні Embraer, дві компанії створять спільне підприємство з виробництва пасажирських літаків і надання супутніх послуг. Вартість СП тепер оцінюється в $5,26 млрд, що вище за попередню оцінку в $4,75 млрд. Частка американської корпорації в ньому складе 80%, або приблизно $4,2 млрд.
Штаб-квартира СП буде розташована в Бразилії, розміщення його акцій на біржі не планується. Воно отримає операції Embraer в сфері цивільного авіабудування, а підрозділи з випуску військових і приватних літаків залишаться незалежними.
Boeing очікує, що партнерство почне приносити прибуток в 2020 році, а до третього року його існування синергетичний ефект складе близько $150 млн економії витрат на рік.
Угода сигналізує про новий етап глобальної конкурентної війни між двома гігантами галузі – Boeing і Airbus SE. У жовтні минулого року європейський аерокосмічний концерн і канадська Bombardier Inc. підписали угоду про партнерство з метою виробництва літаків Bombardier C Series. Канадська компанія посідає друге місце в світі в сфері виробництва регіональних літаків.
Уряд Бразилії має схвалити плани компаній, позаяк йому належить “золота акція” Embraer, яка дає можливість накласти вето на подібну угоду.
Embraer була створена в 1969 році за допомогою уряду Бразилії. На момент приватизації в 1994 році компанія була збитковою і мала борги обсягом понад $200 млн. аразі компанія посідає третє місце в світі серед виробників комерційних літаків за обсягом виручки. Штат Embraer налічує близько 18 тис. осіб. Найбільш відомі моделі її лайнерів мають від 70 до 100 посадочних місць. Нова модель E2 може перевозити до 140 пасажирів.
Для порівняння, найменший лайнер Boeing має близько 130 посадочних місць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас