НБУ назвав причини уповільнення зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав причини уповільнення зростання економіки України

Казна та Політика
822
Темп зростання ВВП України у 2019 році знизиться до 2,5% через жорстку монетарну та фіскальну політику, а також уповільнення зростання економік основних торговельних партнерів України.
Про це повідомляє НБУ у “Звіті про фінансову стабільність”.
Як зазначається в звіті, “додаткові фактори ризику – ймовірне погіршення умов торгівлі та входження країни у виборчий період”.
Водночас, блокування транспортних потоків через порти Азовського моря унаслідок ескалації російської агресії також створює труднощі для економіки. Проте цей чинник не матиме суттєвого впливу на динаміку ВВП за базового сценарію НБУ.
Як нагадали в Нацбанку, у ІІІ кварталі 2018 року зростання реального ВВП уповільнилося до 2,8% р/р. У IV кварталі очікується прискорення, що дозволить за підсумками року досягти приросту економіки 3,4%.
“Головним рушієм зростання економіки залишається приватне споживання домогосподарств, підтримуване збільшенням реальної заробітної плати та обсягів переказів з-за кордону. Підвищення доходів населення й надалі визначатиме приріст ВВП, а також сприятиме зростанню заощаджень та попиту на банківські кредити. Однак воно вповільнюватиметься через жорстку фіскальну політику та помірнішу конкуренцію на внутрішньому ринку праці”, – йдеться у звіті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас