Що таке prepaid-картки і як вони розвивалися в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що таке prepaid-картки і як вони розвивалися в Україні

Фінтех і Картки
3357
Prepaid-картки – це віртуальні картки, якими цікавляться багато банків, фінтех компаній. За ними не встановлюється плата за річне або інше обслуговування. З клієнта стягується комісія тільки за випуск картки.
Коли поширеним буде openbanking, такими сервісами, як prepaid-картки, зможуть користуватися інші компанії на ринку. Вони зможуть використовувати фінтех-рішення на банківських продуктах.
Про це розповіла керівник департаменту розробки мобільних додатків, LLC Payforce Тетяна Ніколенко на 8 практичній конференції “Картковий бізнес і технології 2018”.
«У 2013 році Фідобанк запустив prepaid-картку Штука, яка продавалася не тільки у відділеннях банку, а й на заправках, в супермаркетах, магазинах краси. Таких карток було продано 90 000 штук. Картка випускалася в мобільному додатку. Друга картка з’явилася в 2015 році в Банку Михайлівський, “Електронний гаманець”. Для її оформлення були не потрібні документи, але мобільного застосування для цієї картки на той час ще не було. У 2016 році банк Юнісон запустив дві такі картки “Wallet Card” і “Teen Card”, їх також можна було оформити без документів, – розповідає Ніколенко. – У наші дні популярною карткою стала фестивальна картка Alfa Jazz від Альфа банку. Картка видавалася всім бажаючим на території проведення фестивалю і оснащена безконтактним чіпом, з її допомогою здйснювалися безготівкові розрахунки. У 2017 році банк ПУМБ випустив картку у вигляді стікера, яку можна було приклеїти на телефон і таким чином забезпечувати розрахунок нібито смартфоном. Ощадбанк і Таскомбанк також випускали фестивальні картки».
За словами Ніколенко, ці картки можуть функціонувати і за межами фестивалів, але також мають свої ліміти.
«Коли в Україні запустили ApplePay, то Приватбанк випустив картку не для своїх клієнтів, щоб ті могли користуватися ApplePay. Подібну картку випустив і Ощадбанк, щоб користувач зміг онлайн підключити ApplePay, GooglePay, а також Ощад24», – зазначає керівник департаменту розробки мобільних додатків, LLC Payforce.
До речі, якщо ви давно не можете визначитися, яка картка буде для вас оптимальною, скористайтеся спеціальним сервісом від finance.ua. У нас кожен зможе підібрати для себе картку, що буде відповідати його індивідуальним потребам.

Обрати картку можна тут 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас