У НБУ розповіли, що чекати від електронної гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, що чекати від електронної гривні

Фінтех і Картки
1204
Про перспективи впровадження електронної гривні в Україні розповів в. о. Департаменту стратегії реформування Національного банку України Михайло Видякин на 8 практичній конференції “Картковий бізнес і технології 2018”, яка проходить 14 грудня в Києві.
“Електронна гривня – це фіатна валюта. На сьогоднішній день існують готівкові, безготівкові розрахунки, рахунки в банках, а є третя форма грошей – це фіатна валюта. Фізично “відірвана” від комерційного сектору. Це запис гривні, яка є у вас в гаманці на мобільний пристрій, її можна передавати між собою безкоштовно”, – пояснив Михайло Відякін.
Як зазначив експерт, принципи ходіння для е-гривні повинні бути безкоштовними. Наприклад, передача 10 гривень фізично готівкою від однієї особи іншій безкоштовна.
“Такі ж принципи повинні бути і для електронної гривні. Її ритми і моделі зараз ще опрацьовуються. Ще незрозуміло, який вплив матиме електронна гривня на поведінку економічних суб’єктів, і раптом станеться щось негативне”, – каже Відякін.
Відзначимо, що поки що немає жодної країни, яка випустила таку валюту, але всі експериментують: Швеція та інші країни.

Мої fiнанси:

  • НБУ з 2016 року опрацьовує можливість впровадження е-гривні – національної валюти на основі технології блокчейн.
  • Впровадження е-гривні, за оцінками аналітиків банку, дозволить мінімізувати витрати на переказ грошей між учасниками платіжного ринку і збільшити швидкість переказів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас