З 1 січня тарифи на вивезення сміття в Харкові зростуть більш ніж удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 січня тарифи на вивезення сміття в Харкові зростуть більш ніж удвічі

Фондовий ринок
2505
Виконавчий комітет Харківської міськради на засіданні затвердив нові тарифи на послугу з вивезення побутових відходів, яку надає КП “Комплекс з вивезення побутових відходів” (КВПВ).
“Тарифи збільшаться для всіх категорій споживачів, в тому числі для населення. Згідно з проектом рішення, вартість послуги з вивезення побутових відходів складе 22 грн 8 коп. На одну людину на місяць (зараз – 10 грн 15 коп)”, – повідомляє прес-служба Харківської міськради.
Чинний тариф був затверджений в листопаді 2014 року. За словами заступника міського голови Харкова Михайла Фатєєва, відтоді істотно збільшилася вартість ПММ, матеріалів і запчастин, а також зросли витрати на оплату праці, і доходи підприємства, що отримуються за рахунок оплати послуги з вивезення побутових відходів за чинним тарифом, не покривають витрати.
У 2018 році для забезпечення працездатності підприємства міська рада надала КВПВ фінансову підтримку в сумі 21 млн 76 тис. грн. Проте за 9 місяців цього року підприємство отримало збиток у сумі 15 млн 702 тис. грн.
Нові тарифи почнуть діяти з 1 січня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас