Запоріжжя отримало перші одинадцять білоруських автобусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запоріжжя отримало перші одинадцять білоруських автобусів

Фондовий ринок
1245
Комунальне підприємство “Запоріжелектротранс” отримало перші 11 автобусів, придбаних на умовах лізингової програми з ПАТ “Укргазбанк”.
“Білоруські МАЗи, місткістю 100 пасажирів, незважаючи на досить великі габарити, досить маневрені. Вони розроблені спеціально для роботи на маршрутах міста. Однією з їхніх головних переваг є те, що в них низька підлога. Це муніципальний транспорт – він зручніший, а головне – безпечніший”, – говорить старший майстер автобусного парку Василь Сіденко.
У червні цього року «Запоріжелектротранс» отримав дозвіл на купівлю автобусів великої місткості. Як повідомляється на сайті державних закупівель Prozorro, загальна вартість лізингу з ПАТ АБ “Укргазбанк” – 183,4 млн грн.
5 грудня цього року між банківською установою та комунальним підприємством було підписано додаткову угоду на отримання 50 автобусів МАЗ 203085.
Перші 11 автобусів вже в Запоріжжі, ще 8 мають надійти до кінця місяця, інші очікують протягом наступного року.
М’який салон, інформаційне табло зсередини і зовні, трафарет з номером маршруту – такі автобуси вже працюють у Києві, Кропивницькому та Дніпрі. Запоріжжя також поступово оновлює рухомий склад комунального транспорту.
За два попередні роки для «Запоріжелектротрансу» було придбано 45 великих автобусів. Вони обслуговують маршрути великої протяжності №17, №18, №72, №59. Головне їхнє завдання – забезпечити сполучення спальних районів з центром міста, вивезення пасажирів у години «пік».
У проекті бюджету міста на 2019 рік передбачено 77,6 млн гривень – ці кошти будуть спрямовані на виплати за договорами лізингу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас