НКРЕКП встановила тариф для Укргідроенерго та Енергоатому на 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП встановила тариф для Укргідроенерго та Енергоатому на 2019

Енергетика
471
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила інвестиційну програму і встановила тариф на 2019 рік для ЗАТ “Укргідроенерго” і НАЕК “Енергоатом”.
Про це повідомила глава НКРЕКП Оксана Кривенко на своїй сторінці в Facebook.
“Сьогодні схвалили інвестиційну програму і встановили тариф на 2019 для “Укргідроенерго”, які повністю відповідають програмі розвитку гідроенергетики до 2026 року і є дієвим механізмом розв’язання проблем тих вузьких місць, що існують в ОЕС України”, – зазначила вона.
Вона також зазначила, що НКРЕКП схвалила інвестиційну програму і встановила тариф на 2019 для Енергоатому, який зріс на 4% до 56,67 копійок.
Керівник зазначила, що тариф встановлений відповідно до економічно обґрунтованих витрат і обсягів генерації електричної енергії відповідно до прогнозного балансу.
“В процесі відкритих обговорень було прийнято рішення додатково врахувати обґрунтування витрат на 747 млн ​​гривень. Це унеможливило зменшення тарифу в порівнянні зі схваленим, яке могло б виникнути в зв’язку з переглядом прогнозного балансу, яким передбачено збільшення обсягів генерації”, – зазначила вона.
За словами глави НКРЕКП, рішення було прийнято, балансуючи інтереси споживача і виробника.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас