День фінансів, 12 грудня: "повернення" Насірова, нова соцслужба, зміни в системі перевірок бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 грудня: "повернення" Насірова, нова соцслужба, зміни в системі перевірок бізнесу

662
Середа, 12 грудня: про те, чи повернеться на посаду Роман Насіров, і як по-новому перевірятимуть бізнес
“Повернення” Насірова. Роман Насіров, звільнений Кабміном з посади голови ДФС і поновлений на посаді судом 11 грудня, твердо налаштований повернутися на роботу. Він уточнив, що варіант апеляції справді можливий, і Кабмін може піти цим шляхом, але апеляція не може зупинити рішення суду.
Система перевірок бізнесу. В Україні з 1 січня 2019 року буде змінено систему нагляду за бізнесом. Підприємства більше не перевірятимуть за формальним принципом. За словами Гройсмана, перевірки компаній відбуватимуться відповідно до попереднього плану, який буде абсолютно відкритим.
Зростання прибутковості гривневих депозитів. Вартість депозитів для населення і бізнесу підвищилася. Посилення конкуренції за клієнтів спонукало банки підвищувати в листопаді дохідність гривневих депозитів як для корпоративного сектору (на 0,7 п. п. до 14,3%), так і для фізичних осіб (на 0,4 п. п. до 11,4 % річних). До речі, можна отримувати ще більше з депозитів багатьох банків України. Для цього скористайтеся програмою “Бонус до депозиту”.

Бонуси до депозитів у гривні, доларах, євро 💶

Що відбувається з інфляцією? Роз’яснення від НБУ. Інфляція виявилася близькою до прогнозних показників – більш швидке зростання базової інфляції і підвищення тарифів майже повністю компенсувалися низькими темпами підвищення цін на сирі продовольчі товари. Про це повідомив Національний банк України.
Нова служба для контролю соціальної допомоги. Передбачається, що штат нової служби налічуватиме до 120 осіб, а керувати нею буде Міністерство соціальної політики. До завдань Держсоцслужби входитиме реалізація політики у сфері соціального захисту населення, прав дітей та контроль надання соціальної підтримки.
Пенсійні виплати після перерахунку. З 1 березня 2019 року пенсійні виплати в Україні щороку зростатимуть на суму від 17% до 40%. Крім цього, анонсовано перерахунок пенсій військовим пенсіонерам з 1 січня 2019 року.
Заборона на суцільну забудову в містах. Мінрегіон вніс зміни в державні будівельні норми і запровадив максимально допустимий відсоток забудови земельних ділянок при розміщенні нових житлових будинків, який залежить від їх поверховості. Норма стосується виключно нового будівництва. При реконструкції кварталів забудови ці показники не застосовуються, про це повідомив Парцхаладзе.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас