ВС відмовився відкривати справу про скасування законів про "єврономери" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВС відмовився відкривати справу про скасування законів про "єврономери"

Казна та Політика
591
Верховний суд відмовив у відкритті провадження у справі щодо оскарження законів про оподаткування та розмитнення авто на іноземній реєстрації.
Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Верховного суду.
ГО «Бюро добрих справ» подало до суду провадження про визнання протиправними дій ВРУ щодо прийняття у першому читанні та за основу законопроектів № 8487 і № 8488. Позивач стверджував, що законопроекти ухвалено з порушенням Регламенту ВР. На думку позивача, Президент України мав накласти вето на вказані законопроекти, проте підписав їх.
ВС повідомив, що юрисдикція адміністративних судів не поширюється на суперечки про визнання протиправними дій чи бездіяльності, скасування законопроектів, якщо було порушено встановлену Конституцією України процедуру їх розгляду, ухвалення або набрання ними чинності.

Мої fiнанси:

25 листопада в Україні набули чинності закони про внесення змін у Податковий і Митний кодекси про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.
  • Протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності законом базова ставка акцизного податку розраховується з 50%-ою знижкою.
  • Митне оформлення здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету коштів в сумі, що дорівнює* 8500 гривень* (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
  • При ввезенні б/у авто для постійного користування підтвердження відповідності екологічним нормам Євро-5 не потрібно.
До речі, якщо ви стали власником автомобіля на «еврономерах», тому що вам не подобається переплачувати, обирайте спеціальні кредитні карти для автомобілістів прямо на нашому порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати готівку і додаткові знижки на автозаправних станціях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас