Уряд планує залучити китайську компанію до будівництва нового аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд планує залучити китайську компанію до будівництва нового аеропорту

Казна та Політика
693
Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про співпрацю з китайською компанією China Airport Construction Group Corporation, яку планують долучити до будівництва нового аеропорту неподалік Дніпра.
«Наступного року ми розпочинаємо будівництво нового летовища між Дніпром і Запоріжжям. Це буде новий сучасний проект. І допомога світових компаній нам вкрай важлива. Тож, ми вітаємо співпрацю зі світовим бізнесом, який разом з нами працюватиме над проектами в авіаційній галузі та над модернізацією регіональних аеропортів», — прокоментував підписання меморандуму міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
Водночас, зазначається, що підписання меморандуму визначає співпрацю у сфері обміну інформацією, проведенні заходів, а також визначає наміри сторін спільно започатковувати проекти в авіаційній галузі.
Нагадаємо, що у бюджеті на 2019 рік передбачено 200 мільйонів гривень на будівництво міжнародного аеропорту «Придніпров’я», який буде розташований між Дніпром та Запоріжжям.
Раніше повідомлялось, що будівництво аеропорту у Дніпрі було однією з вимог президента України Петра Порошенка щодо бюджету на 2019 рік.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас