Київ закриває програму "Картка киянина" - що буде з пільгами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ закриває програму "Картка киянина" - що буде з пільгами

Казна та Політика
5977
Київська влада не має наміру продовжувати договори з підрядниками, які беруть участь в обслуговуванні “Карток киянина”, а саму програму закриють в кінці 2018 року. Натомість міськадміністрація збирається запустити нову, розширену програму з вельми схожою назвою “Муніципальна картка “Картка киянина”. Проект відповідного рішення столичний мер Віталій Кличко днями вніс на розгляд Київради.
У пояснювальній записці до документа автори вказують на той факт, що підписані ще в березні 2012 року договори між КМДА, ТОВ «Універсальні інформаційні технології» та КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (ГІОЦ), на підставі яких і діяла програма, закінчуються 31 грудня 2018 року. А автоматична їх пролонгація не передбачена. Тому де-факто програма з Нового року не може обслуговуватися колишніми підрядниками.
Що натомість
Замість колишньої програми чиновники хочуть запустити в місті аналогічну, але з розширеними функціями. Для цього вони подали на затвердження Київради Положення про багатофункціональну муніципальну картку, реєстр її власників і проект рішення про введення нової картки.
Причому, як запевнили UBR.ua в Департаменті соціальної політики КМДА, документи міські депутати розглянуть на одній з найближчих сесій. А людям не доведеться достроково міняти нинішні картки – вони будуть діяти аж до дати, зазначеної на самому пластику. Збережуться і всі нараховані на них пільги.

Кому видадуть

Нова муніципальна картка киянина, крім ідентифікаційних даних та інформації про нараховані пільги (включаючи проїзд у громадському транспорті), матиме ще низку функцій. Перш за все, звичайно, платіжні. Проект Положення про нову картку не обмежує кількість банків-учасників програми. І хоча в КМДА нам не змогли відповісти на питання, яка з фінустанов зможе поряд з Ощадбанком випускати оновлені картки, в теорії нею зможе стати будь-який банк, що уклав відповідний договір з ГІОЦ.
Крім того, картка буде мати:
  • Транспортний додаток. Що буде являти собою аналог “зеленої” картки метро.
  • Комунальний додаток міститиме дані про пільги та субсидії при оплаті послуг ЖКГ.
  • Медичний додаток.
  • Торговий додаток – свого роду муніципальна бонусна програма, до якої зможуть підключатися в тому числі приватні магазини, аптеки і т. д.
  • Освітній додаток.
При цьому отримати муніципальну картку зможуть не тільки корінні кияни. Програма дозволяє отримати пластик практично будь-якому громадянину, хоч якось пов’язаному зі столицею:
Оформити нову картку киянина можна буде в акредитованих банках. Пластик, згідно з нормами положення, повинні видати протягом 30 днів після подання заяви.
Юрій Павлов
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас