Велика Британія відклала припинення програми видачі інвестиційних віз - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія відклала припинення програми видачі інвестиційних віз - ЗМІ

Світ
162
Влада Великої Британії не призупинила програму видачі інвестиційних віз для забезпечених інвесторів, незважаючи на обіцянки МВС країни, повідомляє у вівторок видання The Independent.
“Програма “Віза інвестора 1-го рівня” зараз не припинена, проте ми зберігаємо прихильність зміні правил (в майбутньому – Ред.)”, – заявили в прес-службі Міністерства, пообіцявши зробити заяву з цього питання “в належний час”.
Раніше британські ЗМІ з посиланням на МВС Великої Британії повідомляли, що прийом заяв для отримання подібних віз буде припинений з 7 грудня і відновиться тільки після вступу в силу зміни правил отримання віз. Однак такого призупинення не було.
Повідомлялося, що візи не будуть видаватися до вступу в силу нових правил, за якими охочі отримати інвестиційну візу повинні будуть надати результати аудиту своїх фінансових і ділових інтересів. Крім того, зі списку інструментів для інвестування в економіку Великої Британії будуть виключені державні облігації.
Тепер очікується, що нові правила набудуть чинності в 2019 році. Однак, зазначає The Independent, неясно, які саме будуть внесені зміни в правила, і коли саме вони набудуть чинності.
Візи інвестора (Investor visa (Tier 1)) дають громадянам з країн за межами Євросоюзу можливість в короткі строки отримати посвідку на проживання і громадянство країни при інвестуванні в британську економіку від 2 млн фунтів стерлінгів ($2,54 млн).
У 2017 році у Великій Британії видали понад 1 тис. віз інвесторів, одержувачами стали переважно громадяни Росії і Китаю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас