Як довго доведеться відкладати на купівлю 1-кімнатної квартири в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як довго доведеться відкладати на купівлю 1-кімнатної квартири в Україні (інфографіка)

Нерухомість
5142
Більшість українців можуть дозволити собі придбати перше житло завдяки заробіткам за кордоном, іпотечним кредитам в банку (з величезними процентними ставками), або позичити у родичів. Ми підрахували, скільки років потрібно витратити, щоб назбирати на квартиру.

Інвестувати в нерухомість 🌁

Залежно від області, в якій планується придбання квартири і подальше проживання, доведеться витратити від 3 до 9 років. Також на тривалість впливає новизна квартири і середня зарплата. Найдорожчі квартири в Києві, але і середня зарплата тут вища, ніж в інших областях. Так, на первинному ринку квартира обійдеться в 940 тис. грн, а на вторинному в 710 тис. грн.
Враховуючи, що середня заробітна плата становить 13 614 тис. грн, то на нову квартиру доведеться відкласти 70 зарплат протягом 5 років і 8 місяців. На стару квартиру знадобиться 53 зарплати протягом 4 років і 4 місяців. Другим за дорожнечею є Львів. Тут середня ціна за нову квартиру становить 850 тис. грн, а за стару 740 тис. грн. Але середня зарплата у Львові значно нижча – 8 416 грн, тому на первинний ринок доведеться відкласти 101 зарплату, тобто 8 років і 4 місяці, або 88 зарплат, щоб придбати вторинну квартиру через 7 років і 3 місяці.
Як довго доведеться відкладати на купівлю 1-кімнатної квартири в Україні (інфографіка)
Для цих цін існують певні поправки. Наприклад, вартість житла за такий тривалий термін має залишитися такою ж, або приблизно такою ж. Розрахунки вказані за умови, що відкладається вся зарплата, тобто жити доведеться за рахунок родичів або подружжя. Або потрібно заробляти більше.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас