НКРЕКП знову закладає в тарифі ціну вугілля, нижчу ніж європейські індекси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП знову закладає в тарифі ціну вугілля, нижчу ніж європейські індекси

Енергетика
243
НКРЕКП в обґрунтуванні ухвалення оптово-роздрібної ціни на 2019 рік, пропонує закласти в тариф ціну вугілля нижчу, ніж реальні спотові ціни на світових ринках. Про це свідчить опубліковане на сайті Регулятора обґрунтування до рішення НКРЕКП “Про затвердження оптової прогнозної ринкової ціни на 2019 рік”.
Регулятор відзначає, що ціна вугілля в тарифі на 2019 складе 92,79 $/тонну. Ця сума розрахована за формулою Роттердам+ як середня ринкова ціна на європейському ринку за листопад 2017 – жовтень 2018 року.
При цьому спотові ціни на європейських ринках істотно вищі. “Середня ринкова ціна вугілля на європейському ринку за жовтень 2018 становить 99,5 $/тонна, що на 7,3% або на 6,7 $/тонна вище”, – зазначають у Комісії.
Нагадаємо, голова НКРЕКП Оксана Кривенко раніше заявляла, що формула Роттердам+ стримує зростання тарифів для населення і промисловості. Економія складає до 40 млрд. Голова НКРЕКП ще раз підкреслила, що встановлення граничної ціни вугілля в тарифі на електроенергію стримує їх зростання, а не навпаки.
Як повідомлялося, Європейська асоціація вугілля та лігніту EURACOAL оприлюднила звіт за методикою визначення прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії в Україні. Європейські експерти визнали формулу Роттердам+ обґрунтованим підходом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас