Росія погодилася скоротити видобуток нафти: у Москві назвали обсяги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія погодилася скоротити видобуток нафти: у Москві назвали обсяги

Енергетика
527
Російська Федерація склала графік видобутку нафти за місяцями в рамках угоди Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак.
За словами Новака, помісячний графік передбачає поступове зниження видобутку нафти в РФ відповідно до домовленостей ОПЕК+. Так, в січні-2019 передбачається зниження видобутку нафти на 50-60 тисяч барелів на добу.
“Запаси вже сім тижнів як зростали, ми бачимо надлишок на ринку. Тому ті самі цілі – таргетування запасів, щоб вони не зростали вище від середнього п’ятирічного рівня”, – зазначив Новак.
Російський міністр додав, що проведе в грудні-2018 нараду з нафтовиками з питання реалізації угоди.
Нагадаємо, в п’ятницю, 7 грудня, члени ОПЕК і держави, які не входять в картель, дійшли висновку про зниження обсягів видобутку нафти. Раніше Росія відмовлялася від пропозиції Саудівської Аравії скоротити видобуток на 1-1,2 млн барелів на добу.
Однак у підсумку учасники зустрічі домовилися зменшити видобуток на 1,2 млн барелів на добу – 800 тис. припаде на країни ОПЕК і 400 на всі інші. Таким чином, кожна країна ОПЕК зобов’язується зменшити нафтовидобуток на 3%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас