Лідером рейтингу найнадійніших банків України знову став Райффайзен Банк Аваль, — журнал "Новое время" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідером рейтингу найнадійніших банків України знову став Райффайзен Банк Аваль, — журнал "Новое время"

Особисті фінанси
255
Київ. 10 грудня. — Райффайзен Банк Аваль третій рік поспіль очолив рейтинг найнадійніших банків України, складений інвестиційною компанією Dragon Capital та опублікований журналом «Новое время».
Як зазначається в редакційній статті, у тому, що лідером знову став Райффайзен Банк Аваль, «немає нічого дивного: навіть в самій групі Raiffeisen український підрозділ вважають чемпіоном за прибутковістю — за дев’ять місяців року він заробив 4,1 млрд грн чистого прибутку. Та й рентабельність капіталу Райффайзен Банку Аваль … складає солідні 50%».
У цілому в Україні стало більше банків, яким можна довіряти, і цього року до рейтингу, що публікується «Новым временем», увійшли вже 20 фінустанов (у 2017-ому — 15). «Операційна діяльність стала стабільно прибутковою. Тобто банки впоралися з великою кількістю проблем, що були раніше. І вони значно більш докапіталізовані, в том числі за рахунок поточно прибуткової діяльності», — прокоментував виданню Володимир Лавренчук, голова правління Райффайзен Банку Аваль.
Місце кожного із банків у рейтингу визначалося інвестиційною компанією Dragon Capital, виходячи з суми балів, яку фінустанова отримала на основі показників достатності капіталу, ліквідності, довіри вкладників, підтримки акціонерів, прибутковості банку, якості активів, а також низки якісних показників (прозорість діяльності банку, збалансованість, ризик-менеджмент, репутація).
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас