Відключити Росію від SWIFT: Литва прийняла резолюцію з закликом до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відключити Росію від SWIFT: Литва прийняла резолюцію з закликом до ЄС

Світ
2427
Парламент (Сойм) Литви ухвалив резолюцію “Про підтримку України в контексті агресії Російської Федерації”, в якій пропонує Заходу змінити стратегію стримування російської агресії і піти на серйозні заходи, аж до відключення Росії від SWIFT.
У документі вказується, що Росія продовжує вдаватися до агресивних і руйнівних дії проти України, Європейського Союзу та НАТО, а нападом на українські кораблі в Керченській протоці перейшла “червону лінію”.
У своїй резолюції литовський Сейм закликає до радикальної зміни стратегії Заходу щодо стримування російської агресії, переходу до конкретних дій і примусу Москви до умиротворення, в іншому випадку до введення набагато ефективніших і ширших санкцій. Литовські парламентарії підтримали посилення присутності НАТО в Чорному морі, закликають країни ЄС і країни-члени НАТО розширити і посилити санкції проти Росії, а також розширити і поглибити співпрацю з Україною шляхом зміцнення її обороноздатності, надання допомоги в проведенні реформ і забезпечення того, щоб до 2027 року Україна була належним чином готова до переговорів щодо вступу до ЄС.
Резолюція Сейму передбачає:
  • невідкладну передачу Керченської протоки ООН;
  • передачу контролю над окупованими Росією територіями миротворчої місії ООН;
  • звільнення всіх військовополонених і політв’язнів.
У разі невиконання Росією таких вимог Заходу або накладення вето (у випадку з миротворцями), пропонується ввести всеосяжні санкції стосовно газового, нафтового, фінансового секторів, включаючи відключення від банківської системи SWIFT.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас