Google припиняє підтримку ОС Android 4.0. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google припиняє підтримку ОС Android 4.0.

Технології&Авто
7443
Компанія Google оголосила про припинення підтримки магазину додатків Play Store для операційної системи Android 4.0. Ice Cream Sandwich. Це означає, що користувачі більше не зможуть завантажувати і встановлювати нові програми з офіційного магазину Google.
Додаток Google Play Services з порядковим номером версії 14.7.99 стане останнім, що підтримує ОС Android 4.0.
Тепер мінімальний рівень API для Google Play Services – це Android 4.1 Jelly Bean. І хоча чисто теоретично розробники можуть і далі продовжувати підтримувати і оновлювати свої програми спеціально для користувачів Ice Cream Sandwich, що підтримує API рівня 14 або 15, дуже малоймовірно, що знайдеться багато бажаючих.
У тому, що Google вирішила припинити підтримку Android 4.0. Ice Cream Sandwich, немає нічого дивного, якщо врахувати той факт, що з моменту її виходу 19 жовтня 2011 року минуло вже більше семи років. Станом на 26 жовтня (остання статистика), ОС Android Ice Cream Sandwich встановлена ​​на 0,3% всіх відповідних пристроїв. Але з урахуванням того, що у використанні зараз перебуває більше двох мільярдів смартфонів і планшетів Android, ці 0,3%, що здаються на перший погляд несуттєвими, виливаються в 6 мільйонів пристроїв, які абсолютно точно вже не будуть оновлені до Android 4.1.
Залишається згадати, що першим смартфоном, що поставлявся з ОС Android 4.0. Ice Cream Sandwich з коробки, був Samsung Galaxy Nexus. Ех, ностальгія.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас