Британія може відмовитися від Brexit в односторонньому порядку - суд ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія може відмовитися від Brexit в односторонньому порядку - суд ЄС

Світ
614
Великобританія може в односторонньому порядку скасувати процес виходу з Європейського союзу (Brexit), ухвалив у понеділок Європейський суд – вища судова інстанція ЄС.
“Великобританія має право безперешкодно і в односторонньому порядку відкликати повідомлення про намір вийти з ЄС”, – йдеться в постанові Європейського суду.
Як пише The Guardian, рішення суду, яке не може бути оскаржене, підштовхне дискусію про проведення другого референдуму щодо Brexit у Великобританії.
У статті 50 Лісабонського договору описаний процес ініціювання виходу з ЄС, але не уточнюється, що відбувається, якщо в подальшому країна-учасниця відмовиться від такого наміру.
Позов до Європейського суду було направлено групою шотландських і англійських юристів на чолі з Джоліоном Моемом, який сподівається, що тепер у членів британського парламенту буде більше варіантів при обговоренні Brexit.
Під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Великобританії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС. Однак за результатами опублікованого в середині листопада опитування телеканалу Sky News, 54% британців хотіли б, щоб Великобританія залишилася в складі ЄС.
При цьому прем’єр-міністр країни Тереза ​​Мей неодноразово заявляла, що відкидає можливість проведення повторного референдуму щодо Brexit.
На вівторок у Палаті громад британського парламенту намічено голосування щодо угоди Лондона і Брюсселя про умови Brexit і подальші відносини з ЄС. Міністр у справах навколишнього середовища Майкл Гоув заявив BBC, що голосування відбудеться і що уряд упевнений у можливості отримати необхідне схвалення.
Відповідно до раніше досягнутих домовленостей Великобританія покине ЄС 29 березня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас