АМКУ оштрафував "Електромотор" на 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "Електромотор" на 1 млн грн

Фондовий ринок
327
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував виробника електрообладнання для агропромислового комплексу ПАТ “Електромотор” (Полтава) на 1,052 млн грн за зловживання деклараційним пакетом на корисну модель подрібнювача, повідомила прес-служба АМКУ в п’ятницю.
Згідно з повідомленням, комітетом встановлено, що АТ “Електромотор” зареєструвало патент на модель, яка, як встановлено судом, була непрацездатною, оскільки проводилася відповідно до наявного рівня техніки (тобто не відповідала такій умові патентоспроможності, як новизна).
На підставі цього патенту “електромотор” звертався до митних органів із заявою про заборону митного оформлення імпортованих в Україну конкурентом китайських кормоподрібнювачів, оскільки вони є копіями подрібнювачів “електромотора”. Тим самим, зазначає АМКУ, були створені перешкоди для імпорту в Україну аналогічних, але дешевших товарів.
АМКУ вказує, що неправомірність дій АТ “електромотор” щодо отримання та використання патенту, що обмежувало господарську діяльність ТОВ “Укрферротрейд” (наразі ліквідовано – Ред.), було підтверджено в судовому порядку в 2013 році. Зокрема, деклараційний патент був визнаний повністю недійсним.
У повідомленні прес-служби наголошується, що, незважаючи на рішення суду, “Електромотор” вжив заходів з продовження терміну реєстрації корисної моделі у митному реєстрі, тим самим продовживши дію заборони на митне оформлення товарів конкурентів, що також є порушенням вимог Митного кодексу.
АМКУ за результатами розгляду справи визнав дії “Електромотора” недобросовісною конкуренцією та 6 грудня вирішив накласти відповідний штраф.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас