Заходи центробанків emerging markets відновили популярність керрі-трейду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заходи центробанків emerging markets відновили популярність керрі-трейду

Світ
157
Центральні банки emerging markets підвищують процентні ставки, збільшуючи прибутковість керрі-трейду і тим самим відновлюючи його популярність серед інвесторів.
Як пише агентство Bloomberg, на початку 2019 року на ринки повернеться попит на високу прибутковість, і прогнози прибутковості керрі-трейду на наступні 12 місяців зростають. Тринадцять з 20 основних валют emerging markets, що відстежуються агентством, обіцяють позитивну прибутковість навіть з урахуванням волатильності.
При цьому порівняльна вартість валют країн, що розвиваються, після наймасштабнішого за три роки розпродажу перебуває на дуже низькому рівні, щоб інвестори могли просто пройти повз.
Головним сюрпризом для ринку, можливо, є той факт, що навіть продажі іноземної валюти з метою стабілізувати обмінний курс не завдали серйозного збитку буферним резервам країн EM, що знижує потенційні ризики в наступному році.
Якщо вдасться уникнути ескалації санкцій стосовно Росії, рубль буде непереборний через керрі-трейд і занижений поточний курс, вважають аналітики.
Мексиканський песо і турецька ліра пропонують потенційний прибуток від керрі-трейду на максимальному рівні за десятиліття на тлі стабілізації нацвалюти обох країн. Арбітражні угоди з аргентинським песо надають найкращі можливості за останні три роки.
Для того щоб отримати ці дані, аналітики Bloomberg розрахували різницю між річною розрахунковою прибутковістю валют EM і ставкою LIBOR на один рік, скорегувавши отриманий результат на тимчасову волатильність.
У центробанків країн, що розвиваються багато можливостей, щоб в разі необхідності захистити свої валюти. Бразилія, Росія, Тайвань і Китай виглядають найбільш стійкими – їх міжнародних резервів вистачить для забезпечення більш 15 місяців імпорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас