Головний конкурент Uber подав заявку на реєстрацію IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний конкурент Uber подав заявку на реєстрацію IPO

Фондовий ринок
715
Lyft Inc., основний конкурент Uber на ринку мобільних додатків для замовлення таксі в США, подав заявку на попередню реєстрацію первинного розміщення акцій (IPO).
“Обсяг розміщення акцій і ціновий діапазон планованого IPO поки не визначені. Процес почнеться після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) завершить розгляд заявки”, – йдеться в прес-релізі Lyft.
У компанії відзначають, що проведення IPO буде залежати “від ринкових і інших умов”.
У жовтні цього року ЗМІ повідомляли про те, що організаторами IPO Lyft обрані JPMorgan Chase & Co., Credit Suisse Group AG і Jefferies Financial Group Inc. Ці фінансові компанії вважають, що оцінка Lyft в рамках IPO може скласти від $18 млрд до $30 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.
Lyft отримала від інвесторів $600 млн в рамках останнього раунду фінансування, що пройшов у червні 2018 року, тоді вона була оцінена в $15,1 млрд, причому її оцінка зросла удвічі з моменту попереднього раунду залучення коштів.
З моменту заснування Lyft в 2012 році компанія залучила загалом $5,1 млрд.
Для порівняння: її конкурент Uber за дев’ять років свого існування отримав фінансування в розмірі понад $16 млрд.
Uber розглядає можливість проведення IPO на початку 2019 року, і, за даними The Wall Street Journal, компанія може бути оцінена інвесторами в $120 млрд.

Довідка finance.ua:

  • Lyft отримала виручку в розмірі $563 млн в третьому кварталі 2018 року, збільшивши її в порівнянні з $300 млн роком раніше.
  • Однак чистий збиток компанії за підсумками кварталу зріс до $254 млн із $195 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас