"Енергоатом" почав тестувати обладнання Holtec для сховища ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" почав тестувати обладнання Holtec для сховища ядерного палива

Енергетика
570
Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” Рівненської АЕС почала випробування обладнання, поставленого американською компанією Holtec International для реалізації проекту будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) в Чорнобильській зоні.
Відповідні випробування стартували з перевірки перевантажувального контейнера HI-TRAC, за допомогою якого паливо буде перевантажуватися в транспортний контейнер HI-STAR для подальшого перевезення в Централізоване сховище.
«Для реакторів ВВЕР – це перша розробка в світі. Ми в цьому плані є піонерами і вперше стаємо свідками виконання транспортних операцій із застосуванням реального обладнання», – сказав перед проведенням випробування президент «Енергоатому» Юрій Недашковський, додавши, що попередньо на атомних станціях України були проведені подібні випробування з використанням макета.
Голова «Енергоатому» також зазначив, що при поводженні з відпрацьованим паливом будуть застосовуватися найбільш сучасні і безпечні технології.
“Контейнери двобар’єрні, що відповідає найсучаснішим вимогам з безпеки. Не всі країни йдуть шляхом цієї технології – більшість використовують однобар’єрні – ми пішли, оскільки вважаємо, що пріоритет безпеки повинен не тільки декларуватися, але і реально впроваджуватися», – зазначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас