НАБУ затримало чиновника за підозрою у завданні ДП "Укркосмос" 8 млн грн збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ затримало чиновника за підозрою у завданні ДП "Укркосмос" 8 млн грн збитків

Фондовий ринок
413
Екс-позаштатний радник голови Державного космічного агентства України (ДКАУ) в 2009-2010 роках затриманий НАБУ за підозрою в завданні ДП «Укркосмос» 8,25 млн грн збитків за проектом «Либідь».
Як повідомила в середу прес-служба НАБУ, 4 грудня затриманому екс-позаштатному раднику голови ДКАУ повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5. ст. 191 ( «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») і ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Згідно з повідомленням, в рамках цього розслідування, також 4 грудня про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 209 КК повідомлено ще одній особі. Повний статус другого підозрюваного, названого в повідомленні «довіреною особою», в НАБУ не уточнюють.
За даними слідства, у 2011-2017 роках підозрювані організували схему, в результаті якої вивели за межі України та легалізували 8,245 млн грн, наданих в рамках кредиту Експортного агентства Канади (EDS) на виготовлення ракети-носія на потужностях ДП «ВО Південмаш» для запуску «Либіді», уточнює прес-служба.
“В результаті таких дій зірвано запуск першого українського супутника “Либідь” як одна зі складових створення Національної супутникової системи зв’язку України”, — наголошується в повідомленні прес-служби.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас