Кабмін пішов на мирову з тютюновим гігантом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пішов на мирову з тютюновим гігантом

Фондовий ринок
1136
Кабінет міністрів затвердив проект мирової угоди між Україною та компанією Філіп Морріс, одним з найбільших виробників сигарет в світі.
Про це свідчить проект документа.
Угода передбачає скасування податкових повідомлень-рішень Державної фіскальною службою (ДФС) на загальну суму 635,3 млн грн.
Як зазначається, угода має забезпечити мирне врегулювання інвестиційного спору, запобігти пред’явлення до міжнародного інвестиційного арбітражу позову до України, щоб уникнути значних витрат з держбюджету в ході арбітражу, а також продемонструвати партнерам України та іноземним інвесторам дотримання урядом зобов’язань щодо заохочення і захисту іноземних інвестицій.
Мирова угода буде підписана між Україною і компаніями Філіп Морріс Інтернешнл Інк., Філіп Морріс Глобал Брендс Інк. (обидві – США), Філіп Морріс Брендс Сарл (Швейцарія), Філіп Морріс Україна.
В. о. глави ДФС Олександр Власов уповноважений на підписання мирової угоди, а ДФС – на виконання після підписання.
Філіп Морріс Україна в березні 2015 року звернулася і отримала від Харківської митниці дозвіл на використання режиму переробки на митній території України з метою виробництва сигарет і супровідної продукції і її реекспорту на період з 1 квітня 2015 року – 31 березня 2016 року. Компанія отримала право на умовне звільнення від української ввізного мита та інших податків на імпорт на матеріали для переробки за умовами реекспорту.
Після того, як Філіп Морріс Україна здійснила операції з переробки та реекспорту, Головне управління ДФС в Харківській області провело позапланову перевірку дотримання компанією митного законодавства України в частині оформлення товарів у митному режимі “переробка на митній території України”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас