Відень зацікавлений у "Північному потоці 2" - глава австрійського парламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відень зацікавлений у "Північному потоці 2" - глава австрійського парламенту

Енергетика
377
Австрія зацікавлена ​​в розвитку економічних контактів з Росією, в тому числі в реалізації проекту “Північний потік 2”, заявив президент Національної ради країни Вольфганг Соботка.
“Сьогодні Росія для Євросоюзу є одним з найважливіших партнерів у постачанні газової сировини. Також ми зацікавлені в проекті “Північний потік 2”, – сказав В.Соботка, виступаючи на пленарному засіданні Держдуми в середу.
За його словами, ця зацікавленість викликана тим, що проект може “додатково дати стабільність і безпеку Євросоюзу”. Важливим аспектом російсько-австрійських економічних відносин спікер назвав і туризм.
Раніше в середу високопоставлений представник Держдепартаменту США закликав Євросоюз відмовитися від проекту “Північний потік 2” у зв’язку з інцидентом в Керченській протоці.
“Керченський інцидент повинен стати свідченням для всіх європейських партнерів, що будівництво “Північного потоку 2” є поганою ідеєю, це стало очевидним”, – йшлося в поширеній Держдепом заяві чиновника, в якій не названого його ім’я.
Він зазначив, що створення додаткової газової інфраструктури в обхід України знижує можливості “стримування російської агресії”.
За словами представника держдепу, питання про будівництво газопроводу обговорювався з Німеччиною, її політики після керченського інциденту стали більше прислухатися до Вашингтона в питанні будівництва “Північного потоку 2”.
В кінці листопада канцлер Австрії Себастьян Курц виступив за будівництво газопроводу “Північний потік 2”.
“Це важливий для нас проект як з точки зору енергетичної та політичної, так і з точки зору економічної”, – сказав він на зустрічі з бізнесменами.
С.Курц зазначив, що Відень, незважаючи на заперечення США, не відмовиться від цього проекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас