Вчені хочуть охолодити Землю за допомогою спреїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені хочуть охолодити Землю за допомогою спреїв

Технології&Авто
910
Розмови про подібне дослідження почали ходити в ЗМІ ще минулого місяця. Група вчених з Гарвардського і Єльського університетів запропонувала “обдурити” Сонце “оригінальним, але поки ще не доведеним способом боротьби зі зміною клімату”.
Але, як виявилося, йшлося лише про те, щоб перевірити, чи здійсненна сонячна геоінженерія з технічної та економічної точок зору в принципі.
Як стало відомо, ідею підхопила інша група гарвардських вчених, яка вирішила все ж її перевірити в ході експерименту, який дозволить визначити вплив сонячної геоінженерії над нашою головою. Їхній експеримент вартістю в три мільйони доларів може початися вже в наступному році, повідомляє портал ScienceAlert.
Більш детально про проект повідомляє журнал Nature. Проект називається “Стратосферним контрольованим експериментом з пертурбації” (Stratospheric Controlled Perturbation Experiment, SCoPEx) і має стати частиною програми Гарвардського університету з вивчення сонячної геоінженерії (Harvard’s Solar Geoengineering Research Program).
У той час як більшість досліджень, присвячених впливу розпорошених хімічних речовин в атмосферу для охолодження планети, засновані на комп’ютерному моделюванні, експеримент SCoPEx пропонується провести в реальних умовах в стратосфері Землі. В ході експерименту на висоту близько 20 кілометрів над поверхнею Землі планується запустити повітряну кулю, за допомогою якої буде випущений невеликий аерозольний балон карбонату кальцію.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас