Суд заборонив АМКУ розглядати справу про змову АЗС групи "Приват" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив АМКУ розглядати справу про змову АЗС групи "Приват"

Фондовий ринок
557
Державний виконавець на засіданні Антимонопольному комітету 4 грудня зачитав судове рішення про заборону АМКУ розглядати справу про антиконкурентні узгоджені дії підприємств групи “Приват” на ринку пального.
Про це повідомляють “Наші гроші”.
АМКУ мав ухвалити попередні висновки у справі про змову “приватних” автозаправок три тижні тому – 13 листопада. Напередодні засідання 8 листопада Окружний адміністративний суд Києва в особі судді Сергія Каракашьяна ухвалив рішення про заборону Комітету вчиняти будь-які дії у справі, допоки не буде завершений судовий процес у справі №826/16754/18, порушеній за позовом ТОВ “Болонья компані” проти АМКУ про визнання протиправним та скасування подання про попередні висновки згадуваного розслідування.
На засіданні 4 грудня АМКУ продовжив розгляд по цьому питанню. Але до Комітету прибув державний виконавець, який офіційно довів до відома Комітету ухвалу про заборону розгляду справи.
Нагадаємо, йдеться про розслідування антиконкурентних узгоджених дій компаній ТОВ ВТФ “Авіас”, ТОВ “Торговий дім “Авіас”, ТОВ “Пром гарант плюс”, ТОВ “Альянс еволюшн”, ПАТ “Укртатнафта” та 169 операторів АЗС (в т.ч. ПАТ “Укрнафта” та ДП “Фірма “Укртатнафтасервіс”).
Розслідування антимонопольників стартувало у жовтні 2016 року. Початково досліджувалась змова 75 компаній-операторів АЗС. У лютому 2018 року, як повідомляв “Enkorr”, регулятор розширив перелік фігурантів до 178 компаній. У список відповідачів по справі увійшли відомі компанії “Укрнафта”, “Укртатнафта” і “Авіас”.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас