В грудні кияни зможуть платити за проїзд квитками з QR-кодом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В грудні кияни зможуть платити за проїзд квитками з QR-кодом

Казна та Політика
629
Вже цього місяця кияни зможуть оплатити проїзд у наземному транспорті та метро пластиковими електронними картками та квитками з QR-кодом через валідатори, пише Сьогодні.
Як розповіли в департаменті інформаційних технологій КМДА, зараз завершується тестування нової системи технічними фахівцями, яке стартувало на початку листопада.
“Фахівці перевіряють на комп’ютері, чи підключені всі валідатори, як на них впливають погодні умови. Це тест комплексної роботи системи, яка включає в себе не тільки валідатори, а й бортові комп’ютери водіїв”, – зазначили в КМДА.
За словами пасажирів, на екранах валідаторів вже з’явилися нові повідомлення: “Піднесіть картку” і “Система закрита”. Але електронні проїзні картки, поповнювані поїздками, і одноразові квитки з QR-кодом поки що не продають. Їх реалізацію обіцяють розпочати в найближчі кілька тижнів. Картки продаватимуть кондуктори, їх можна буде придбати в касах метро і “Київпастрансу”, боксах на зупинках.
Що стосується затримки запуску е-квитка, то, як пояснюють в КМДА, пов’язано це з тим, що необхідно зв’язати квитком воєдино як наземний транспорт, так і підземку. У метро е-квиток хочуть запустити одночасно з трамваями, тролейбусами і автобусами. Для цього на кожній станції буде переобладнано по одному турнікету (там, де платять банківськими картками з системою PayPass), а в подальшому таких турнікетів буде все більше.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас