Нафта дешевшає на сумнівах в діях ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на сумнівах в діях ОПЕК

Енергетика
819
Ціни на нафту еталонних марок знову перейшли до зниження на сумнівах в тому, що країни ОПЕК+ зуміють домовитися про скорочення видобутку в наступному році.
Лютневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 мск подешевшали на $1,16 (1,87%) – до $60,92 за барель. На торгах у вівторок їх ціна зросла на $0,39 (0,63%) і становила на закриття $62,08 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на січень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,88 (1,65%) – до $52,37 за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна збільшилася на $0,3 (0,57%), завершивши торги на позначці $53,25 за барель.
Як заявив напередодні міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх, поки що занадто рано стверджувати, що ОПЕК+ знизить нафтовидобуток. “Нам потрібно зібратися разом і вислухати колег, вислухати їхні думки з приводу попиту і пропозиції та їхні прогнози щодо видобутку в їхніх країнах”, – заявив він журналістам.
При цьому ще минулого місяця міністр говорив, що ОПЕК+ варто розглянути можливість зменшення нафтовидобутку на 1 млн б/д.
“Заяви аль-Фаліха, зроблені за кілька днів до засідання, створюють невизначеність і дестабілізують ринок, – говорить трейдер NH Investment & Securities Co. Хун Сункі. – Також це демонструє невдоволення Саудівської Аравії небажанням Росії активно підтримати зусилля зі скорочення видобутку для підтримки цін”.
У середу у Відні відбудеться засідання об’єднаного моніторингового комітету ОПЕК+, зустріч ОПЕК призначена на 6 грудня.
Крім того, дані Американського інституту нафти (API) вказали на збільшення запасів нафти в США минулого тижня на 5,36 млн барелів. Якщо офіційні дані, які будуть оприлюднені в четвер, співпадуть з даними API, тижневий підйом запасів стане 11-м поспіль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас