Для перевірки легальності новорічної ялинки створено мобільний додаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для перевірки легальності новорічної ялинки створено мобільний додаток

Технології&Авто
212
ДП “Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр” розробив для перевірки законності походження новорічної ялинки програмне забезпечення для Android – yalynka.info.
Згідно з повідомленням на сайті Міністерства аграрної політики і продовольства, відповідний додаток можна безкоштовно встановити з Google Play Market.
“Перевірка ялинки відбувається шляхом введення номера з бірки або самоклеючої етикетки, яка прикріплена до ялинки, в мобільний додаток. Бірки і самоклеючі етикетки містять індивідуальний номер і штрих-код, який заноситься в єдину систему електронного обліку деревини. У разі, якщо бірка/етикетка або інформація по телефону в системі відсутня – це може свідчити про нелегальне походження ялинки”, – наголошується в повідомленні Міністерства.
Також легальність ялинки можна перевірити на сайті yalynka.info.
“При придбанні ялинок просимо громадян звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами, а про факти зловживання або виявлені порушення повідомляти територіальні органи Національної поліції і Держлісагентства”, – зазначили в Мінагропроді.
Як повідомлялося, Державні лісогосподарські підприємства планують в поточному році реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас