Долар сильно дешевшає у вівторок, фунт зростає на новинах про Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар сильно дешевшає у вівторок, фунт зростає на новинах про Brexit

Валюта
757
Курс долара США демонструє істотне зниження в ході торгів у вівторок, в тому числі через різке згладження кривої прибутковості американських держоблігацій.
Зниження прибутковості десятирічних казначейських облігацій США до мінімуму з середини вересня (2,9715% річних) пов’язане з ослабленням очікувань щодо темпів підйому базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) в наступному році.
Інвестори побоюються інверсії кривої прибутковості, яка зазвичай є передвісником рецесії. При цьому з моменту появи такого сигналу до реального спаду в економіці може пройти від шести місяців до двох років, зазначають експерти.
Тим часом генеральний адвокат Європейського суду Мануель Кампос Санчес-Бордона заявив, що Великобританія може скасувати в односторонньому порядку рішення про вихід з Євросоюзу (Brexit). На його думку, стаття 50 Лісабонської угоди дозволяє в односторонньому порядку відкликати рішення про вихід з ЄС.
Клопотання адвоката носить рекомендаційний характер і не зобов’язує суд виносити відповідні рішення, проте в більшості випадків при винесенні остаточного рішення вони беруться до уваги. Європейський суд у Люксембурзі, як очікується, винесе остаточне рішення в найближчі кілька тижнів. Відповідне звернення до суду подали шотландські парламентарії, які наполягають на праві Великобританії зупинити процес Brexit в односторонньому порядку.
Євро торгується вдень у районі $1,1407 проти $1,1354 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває зараз в районі 128,67 єни в порівнянні з 129,05 єни в попередній робочий день. Курс долара становить 112,80 єни проти 113,66 єни в понеділок.
Фунт стерлінгів торгується близько $1,2815 проти $ 1,2725 днем ​​раніше і 1,1407 євро в порівнянні з 1,1354 в понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас