Українські діти в майбутньому можуть стати найкращими розробниками ігор у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські діти в майбутньому можуть стати найкращими розробниками ігор у світі

Особисті фінанси
9
Сучасне життя вже не можна уявити без цифрових технологій. І в цих умовах нової цифрової культури надзвичайно важливо дати дітям можливість отримати знання й навички, які дозволять знайти себе у новому світі. Таку місію взяла на себе волонтерська організація Code Club UA, яка за сприяння ТАСКОМБАНКУ активно розвиває свою діяльність в Україні навчаючи дітлахів основам програмування та залучаючи до світу IT-технологій.
Цієї осені відбувся перший конкурс Code Club Global Competition — світове змагання з програмування для дітей. Саме тут зробили свої перші кроки до світового визнання учні української мережі клубів кодування Code Club UA. Почесне журі із Великої Британії визнало проект, створений учнями одного з Дніпровських клубів, переможцем у категорії «Найкращі ігри». Маленькі програмісти створили вікторину про своє рідне місто Дніпро й зачарували суддів своєю згуртованістю й дружністю, підходом до реалізації ідеї та почуттям гумору, яке дітлахи майстерно використали у вікторині.
Для участі в першому Світовому конкурсі Code Club Global Competition подавали заявки з 35 країн світу, а за першість змагалися клуби з 17 країн, враховуючи Хорватію, Канаду, Китай та Малайзію.
Для тих, хто ще не знає про Code Club – це унікальна освітня програма для дітей віком 8-13 років. З одного боку, вона розвиває таланти дітей і навчає їх необхідним в сучасних реаліях навичкам програмування, з іншого – дозволяє їм сформувати первинно необхідний базис знань для, можливо, майбутньої професійної діяльності в IТ-сфері. Викладають тут волонтери, які є не тільки кваліфікованими фахівцями, але натхненниками і наставниками для своїх учнів.
«Колись Стів Джобс назвав комп’ютер «велосипедом для нашої свідомості». Саме такий «велосипед» для розвитку інтелектуального потенціалу ми й хочемо дати українським школярам, — каже Денис Раковський, Директор з продажів роздрібного бізнесу АТ «ТАСКОМБАНК», – Завдяки партнерству ТАСКОМБАНКУ й Code Club UА тисячі школярів з різних міст України отримують можливість в ігровій формі безкоштовно навчатися комп’ютерній грамотності, відкривати для себе секрети програмування та втілити свою мрію в майбутньому. Ми щиро раді успіхам талановитих дітей та бажаємо кожному нових перемог та власних цікавих проектів».
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас