Турецька компанія побудує в Грузії ділянку дороги на автомагістралі Схід-Захід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецька компанія побудує в Грузії ділянку дороги на автомагістралі Схід-Захід

Світ
188
Турецька компанія Polat vol & Mapa перемогла в тендері на будівництво в Грузії 14-кілометрової об’їзної дороги Григолеті-Кобулеті, яка дозволить розвантажити чорноморську курортну зону від транзитного транспорту, що проходить по автомагістралі “Схід-Захід”, повідомляє департамент автодоріг Мінрегіонрозвитку та інфраструктури Грузії.
За інформацією відомства, відповідний договір підписали у понеділок голова департаменту автодоріг, перший заступник міністра регіонального розвитку та інфраструктури Грузії Іраклій Карселадзе і виконавчий директор Polat vol & Mapa Емре Полат. Проект передбачає будівництво чотирисмугової асфальтобетонної дороги довжиною 14 км з 22 мостовими переходами і 4 транспортними вузлами, а також прокладання дренажних систем та інших об’єктів. Згідно з умовами, дорога повинна бути побудована до кінця 2020 року.
Вартість проекту становить 228 млн ларі ($85,3 млн за поточним курсом – Ред.). Він фінансується з частини кредитів, виділених Грузії Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на реконструкцію окремих ділянок автомагістралі “Схід-Захід”.
Фінансову підтримку Грузії в розширенні і модернізації швидкісної автомагістралі “Схід-Захід” від кордону з Азербайджаном до Чорного моря, загальна протяжність якої становить близько 400 км, надають також Світовий банк, Азіатський банк розвитку, Японське агентство міжнародного розвитку (JICA) і Євросоюз. Повністю проект планується завершити в 2020 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас