Суд підтвердив стягнення з Ukrainian Chemical на користь ВТБ $46 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив стягнення з Ukrainian Chemical на користь ВТБ $46 млн

Фондовий ринок
838
Арбітражний суд Московського округу в понеділок підтвердив рішення судів нижчих інстанцій про стягнення з Ukrainian Chemical (Київ) на користь ВТБ $46,2 млн.
Як зазначається в інформації на сайті суду, суд відхилив скаргу української компанії.
Раніше повідомлялося, що Арбітражний суд Москви 6 червня задовольнив позов ВТБ до Ukrainian Chemical на суму $46,2 млн ($39,4 млн основний борг і $6,8 млн відсотки). Дев’ятий арбітражний апеляційний суд 21 серпня залишив рішення чинним.
Грошові кошти мають бути стягнуті в рублях за курсом ЦБ РФ на день оплати.
На одному з минулих засідань суд залучив ТОВ “Титанові інвестиції”, яке раніше виступало як третя особа у справі, в якості співвідповідача до позову.
Суд відмовив компаніям в задоволенні зустрічного позову до банку про визнання договору недійсним, а також відмовив представнику ТОВ “Титанові інвестиції” в задоволенні низки клопотань про відкладення, перерву і призупинення провадження у справі.
Суд також відмовив ТОВ у задоволенні кількох клопотань про відвід суду в зв’язку з тим, що, за словами судді, вони були подані з порушенням Арбітражного процесуального кодексу.
Представник ВТБ заперечував проти задоволення всіх заявлених клопотань. Він заявив на засіданні, що борг стягується за укладеним сторонами договором від 24 квітня 2015 року з терміном повернення 1 червня 2016 року. Відповідно до документа банк виділив Ukrainian Chemical Products $39,39 млн. Кредит повернуто не було.
Станом на 15 травня 2018 року основний борг склав $39,4 млн, а відсотки – $6,8 млн.
Представники Ukrainian Chemical Products і ТОВ “Титанові інвестиції” заявили на засіданні, що труднощі в погашенні боргу виникли у зв’язку з приєднанням Криму до Росії і введенням міжнародних санкцій.
Раніше повідомлялося, що суд 15 травня задовольнив клопотання ВТБ про збільшення розміру вимог до Ukrainian Chemical Products з $39,39 млн до приблизно $46 млн за рахунок відсотків.
Суд тоді за клопотанням відповідача об’єднав в одне провадження даний позов з позовом про визнання недійсним договору, на основі якого заявлені вимоги.
Раніше суд за клопотанням банку виділив вимоги до ТОВ “Титанові інвестиції” в окреме провадження у зв’язку з порушенням стосовно нього справи про банкрутство. Суд 19 квітня призупинив провадження за позовом ВТБ до завершення або припинення провадження у справі про банкрутство ТОВ “Титанові інвестиції”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас